Wandelingen en bosbaden

A walk in nature, walks the soul back home

Bekijk de agenda voor een totaal overzicht van ons aanbod bosbaden!

Voor vragen of een bosbad op maat (prive, feestje of voor bedrijven) kun je ook contact opnemen met: info@insidenature.be of bekijk het aanbod teambuilding in de natuur

Bosbad wandeling


Natuur belevings wandeling en bosbaden met Inside Nature

Tijdens deze wandeling trek je met een kleine groep in stilte het bos in en maak je op een andere manier kennis met de natuur om je heen. Je verlaagt je tempo en ervaart hoe het in de natuur zijn je kan helpen om bewuster in het moment te staan en dieper in contact te komen met je intuïtie en je eigen natuur.


Wat is bosbaden?

Door bewust de natuur in te gaan, kom je in dicht contact met je natuurlijke omgeving en ervaar je het leven in het bos op een intense manier. 

Je wordt uitgenodigd om gerichte oefeningen te doen die o.a. je zintuigen prikkelen en je verbinden met de energie van het bos. Hierdoor registreer je meer wat je ziet, hoort, voelt, proeft en ruikt. We zetten al onze zintuigen open en dompelen onszelf dus echt onder in de geuren en kleuren van het bos: een waar bosbad.


Een bosbad wandeling brengt je in het hier en nu en geeft je energie, ruimte en inspiratie voor frisse ideeën. Het brengt je ook dichter bij je eigen natuur.


Op het einde van de wandeling drinken we samen thee bereid met lokaal geplukte planten uit de natuur.


Bekijk de volledige agenda en schrijf je in door onderstaand aanmeldfomulier in te vullen of vraag een bosbad op maat aan voor een teambuildingsactiviteit met je collega's en/of vrienden en familie.


Bosbad wandeling voor het hele gezin


Natuur belevingswandeling en bosbaden met het gezin met Inside Nature

Een bosbad is zoveel meer dan een gewone wandeling.

Het brengt je in het hier en nu en geeft je energie, ruimte en inspiratie. En het is gewoon super leuk om samen te doen!


We stappen in een kleine groep in de magische wereld van het bos en gaan op ontdekking. We zetten alle zintuigen op scherp en ruiken, zien, proeven en voelen de natuur. We nemen hazenpaadjes en sluipweggetjes en volgen de geluiden en dieren in het bos.


Door bewust de natuur in te gaan, kom je in nauw contact met je natuurlijke omgeving en ervaar je intens het leven in het bos. Op het einde van de activiteit word je uitgenodigd voor een theeceremonie, bereid met lokaal geplukte planten uit de natuur.


  • We wandelen maximaal 2 km en dat duurt ongeveer twee uur. We staan dus regelmatig stil en doen oefeningen ter plekke.
  • Draag aangepaste schoenen en geschikte kledij. De wandelingen gaan ook door als het regent. Alleen bij noodweer en storm worden ze verzet.
  • We zijn te gast in het bos en gedragen ons als een goede bezoeker. We laten enkel onze voetsporen achter, hebben respect voor de natuur en wandelen vaak in stilte.
  • Aangezien we regelmatig kleine paadjes nemen of even van het grote pad af gaan zijn kinderwagens niet geschikt. We stemmen ons tempo af op de kortste beentjes van de groep.
  • We schenken thee aan het einde van de wandeling. Breng je eigen kopje mee en voorzie zelf iets kleins om te eten na afloop.


Bekijk de volledige agenda en schrijf je in door onderstaand aanmeldfomulier in te vullen.


En voel je ook vrij om andere mensen uit te nodigen voor deze bijzondere wandeling.

Praktische informatie over bosbaden

Wanneer?

Alle data en tijden van de de georganiseerde bosbad wandelingen vind je terug op de agenda en inschrijven kan via mail: info@insidenature.be of via het onderstaand aanmeldfomulier.

Of vraag een heerlijk 'bosbad op maat' aan met collega's, vrienden of familie door een mailtje te sturen naar: info@insidenature.be


Voor Wie?

De bosbaden zijn toegankelijk voor iedereen vanaf 16 jaar. 

Bosbaden voor het gezin vanaf 6 jaar.


We gaan bosbaden in kleine groepen tussen de 6 en 16 personen. 

Bijdrage:


Bosbaden particulieren:

30 euro p.p. cash ter plaatse afrekenen of vooraf overmaken op rekening BE83973382643715 op naam van Inside Nature.


Bosbaden bedrijven: kijk voor meer info bij Teambuildings en vraag een offerte op maat op.


Bosbad ervaringen:

Een voormiddag bosbaden met Usha Henning van Inside Nature in de kleurrijke herfstpracht zorgde voor verbinding met het ritme van de natuur, haar wijsheden en haar wetten.

Het trage en intense contact via alle zintuigen met de rijkdom van het bos nodigde ons uit om te voelen wie we zijn, waar onze (levens-)kracht en energie zit. Eenvoudige oefeningen (vaak in stilte) deden ons in het NU leven.

De contacten met de "medebosbaders" bij het uitwisselen van de ervaringen waren wezenlijk, fijn en gaven inspiratie. 

Als afsluiter, zittend op een kleurrijk tapijt van herfstblaadjes kregen we enkele kleine hapjes aangeboden door onze bosbadgids Usha, ze smaakten overheerlijk.

Genoten, aangesterkt, geleefd!


Bart uit Schoten

Inschrijven bosbad wandeling Inside Nature

 
 
 
Bosbad op maat (ideaal voor o.a. een teambuilding, verjaardag, of met een groep vrienden)
Winter bosbad, Makegemse bos, Merelbeke | 4 februari 2024 10:00 uur
Lente bosbad, Makegemse bos, Merelbeke | 24 maart 2024 10:00 uur
Midzomer bosbad met afsluitend kampvuur, Makegemse bos, Merelbeke | 22 juni maart 2024 19:30 uur
Herfst bosbad, Makegemse bos, Merelbeke | 22 september 2024 10:00 uur
Ik kan niet op bovenstaande data, maar blijf wel graag op de hoogte
 
 
 
 
Inschrijvingen wandelingen en bosbaden

* Door het invullen van mijn emailadres meld ik me ook aan om op hoogte te blijven van het aanbod van Inside Nature.


Ik houd net zo min van spam als jij, dus wees gerust, ik zal je niet overladen met berichten. Daarbij kun je je op elk moment weer uitschrijven van deze mailinglijst.

unsplash