Nieuwsbrief april 2020

Nieuwsbrief april 2020

The only way out is in

Lieve mensen,

Hoe gaat het met jullie? We hopen dat iedereen in goede gezondheid verkeert in deze wonderlijke tijd. Ja, er valt veel te zeggen over wat er nu aan de hand is in de wereld. Hoe ervaren jullie deze situatie? Internet en sociale media loopt over van enerzijds inzichten en nieuwe mooie initiatieven en toekomstdromen, anderzijds ook discussies, angsten en confronterende feiten. Dicht bij huis, maar ook in de rest van de wereld. Hoe dan ook is het een tijd die ons aan het denken en voelen zet. Over leven en dood, rijkdom en armoede, gezondheid, vrijheid, angst en vertrouwen. En het is mijns inziens ook een tijd die ons uitdaagt om naar de essentie te gaan, naar dat wat echt belangrijk voor ons is. En daarbij wens ik dat we we onszelf kunnen bevragen over onze relatie met de natuur, haar kracht en kwetsbaarheid en zo ook die van onszelf! 

Persoonlijk merk ik dat ik behoefte heb aan rust en eenvoud, in de natuur zijn, samenzijn met mijn gezin en te genieten van onze tuin in de lentezon. Ik koester de momenten dat ik me vervuld van vertrouwen en dankbaarheid voel. En ben blij verrast door de initiatieven en impulsen die er vanuit hier ontstaan, hoe klein dan ook. O.a. eens soep maken voor de mensen uit het dorp die ziek zijn of in de zorg werken, tijd nemen voor reflectie op mezelf en mijn onderneming, nieuwe online samenwerkingen en uitwisselingen, veel tijd met de kindjes, huiswerk maken, maar ook het samen tekenen, spelen en hutten bouwen. Natuurlijk zijn er ook momenten van vertwijfeling en onrust over de situatie en over hoe we hier mee om kunnen gaan. Mij helpt het dan om een stuk te gaan wandelen, eens goed door te ademen en mijn gevoelens niet uit de weg te gaan, maar even de ruimte te geven, om vervolgens weer te kunnen focussen op vertrouwen, dankbaarheid en datgene wat mij plezier en blijdschap geeft. Daarnaast merk ik dat ik behoefte heb aan verbinding met mensen om me heen, met jullie, en aan het delen en uitwisselen van ideeën, gevoelens, ervaringen en verhalen.


Vandaar dat ik de besloten facebookgroep Soul stories | Inside Nature ben gestart. Hierin deel ik graag mijn avonturen met jullie, en dan niet de reizen naar verre landen, maar juist de vaak verscholen verhalen van de ziel. De verhalen van klein geluk, maar ook van grote uitdagingen in het leven. Verhalen over verlies, liefde, verlangens en dromen. Over kwetsbaarheid, kracht en vertrouwen.

En ik wil ook graag met jullie in gesprek gaan en jullie uitnodigen om jullie zielsavonturen te delen en je verhaal te vertellen. Opdat we elkaars kracht en kwetsbaarheid zien, elkaar kunnen steunen en inspireren en je jezelf steeds beter leert kennen.

Het is een plek voor het delen van je creatieve proces, meditatie, visualisatie, muziek, dans, maar ook tips voor mooie wandelroutes, inspirerende teksten, leuke initiatieven en ervaringen over de helende werking van de natuur en over hoe we elkaar kunnen helpen om ons te verbinden met de natuur om ons heen en onze eigen natuur! Spreekt dit je aan? Word dan lid van de groep Soul stories | Inside Nature


Let your soul tell your story, bold and fearless. And most of all, full of love. Stalsie


In de afgelopen weken heb ik hierover ook mijn eerst video filmpje opgenomen, best spannend, maar ook wel heel leuk om te doen.


Gebruik je geen facebook, maar wil je wel mijn Soul stories in video volgen? Enkele video’s kun je ook hier terugvinden op mijn website. En er zullen er de komende tijd nog meer bijkomen! Speciale Actie! 

Op initiatief van loopbaancentrum Dialogisch, bij wiens team ik aangesloten ben als loopbaancoach bied ik onderstaande begeleiding aan: 

In april kan je bij Inside Nature terecht voor GRATIS online ondersteuning wanneer je last hebt van angst, spanningsklachten en/of wil praten over wat jou nu bezighoudt in deze Coronaperiode. Een persoonlijk gesprek al dan niet aangevuld met begeleidende oefeningen die je zelf kan doen (in de natuur).

Interesse?

Via Messenger en WhatsApp ben ik maandag tussen 20.00 en 21.00 uur en donderdag tussen 14:00 uur en 15:00 uur bereikbaar. Ook kan je een gratis telefoongesprek aanvragen. Stuur daarvoor een email naar info@insidenature.beVerder is en blijft Inside Nature ONLINE bereikbaar voor coaching! 

Ideaal voor iedereen in België, Nederland en nog verder weg met een internetverbinding, want voor een online sessie hoef je niet in de buurt te wonen!

Alle 'live' workshops en 1 op 1 gesprekken worden uitgesteld zolang de corona maatregelen gelden.


Wil je deze tijd gebruiken om te bezinnen en verstillen? Eens even afstand nemen van je dagelijkse leven en routines en voelen of je echt het leven leeft dat je wil leven? Wil je eens reflecteren op je werksituatie? Meer zicht krijgen op waar echt jouw passie zit en wat jouw kwaliteiten zijn? Verbinding maken met je eigen natuur en met de natuur om je heen?

Maak dan een afspraak voor persoonlijke coaching of loopbaanbegeleiding (met de mogelijkheid tot inzetten van VDAB loopbaancheques) Stuur een bericht naar: info@insidenature.be


We spreken een tijd af en ontmoeten elkaar online via Whatsapp/ Facetime/ Skype/ Zoom.  Afhankelijk van je vraag stellen we samen een plan op en geef ik je eventueel oefeningen mee die je zelf buiten in de natuur kunt doen.

Dus gebruik deze tijd optimaal en laat je verwelkomen en inspireren tot nieuwe inzichten!


Update natuur belevingsreizen en situatie in Egypte


Ook even een berichtje over hoe de situatie in ons geliefde Egypte nu is. Na dagen van heftige regen en storm is er nu ook een lock down vanwege Corona. En tot nu toe is het aantal slachtoffers zeer beperkt. We hopen ook van harte dat dit zo blijft, want social distancing zal daar niet evident zijn. Voor de lokale bevolking is het wel heel zwaar aangezien daar voor de meeste mensen geen financieel vangnet is zoals hier. Nu ook het toerisme weer helemaal is stilgevallen heeft dit grote impact omdat veel mensen afhankelijk zijn van deze inkomsten. We hopen dan ook dat deze situatie niet te lang zal aanhouden en dat wij na de zomer weer naar onze geliefde woestijn en onze familie kunnen gaan. 


Meer informatie over onze prachtige reizen naar de woestijn in november en december 2020 vind je hier.  


Delen is fijn! Zeker in deze wat onzekere tijden voor ondernemers :)


Super fijn als je deze nieuwsbrief via mail wil delen met mensen die ook mogelijks geïnteresseerd zijn en/of ze uitnodigt om zich aan te melden voor deze nieuwsbrief via mijn website. 

Volg me ook via Facebook en vergeet niet de pagina te liken en te delen met vrienden. (dat doe je zo: Ga naar de pagina van Inside Nature, kies in het menu: community, klik op vrienden uitnodigen, selecteer mogelijke geïnteresseerde en klik dan op uitnodigen!) Bedankt! 


Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je in mijn adressenbestand staat en hebt aangegeven op de hoogte te willen blijven van mijn activiteiten en/of je hebt ingeschreven via de website van Inside Nature of omdat je je al eens eerder voor mijn nieuwsbrieven hebt ingeschreven onder de naam van Zisisit: reizen naar de woestijn van Egypte en/of Praktijk Usha. 


Mocht je geen interesse (meer) hebben in deze nieuwsbrief, of is deze foutief verzonden, laat het me dan zeker

weten: 


Uitschrijven 

Ontvang je graag de nieuwsbrief?


Geef dan je naam en email adres aan ons door. Zo ontvang je maandelijks inspirerende teksten, (reis)ervaringen, aanbiedingen en blijf je op de hoogte van het aanbod van Inside Nature.Of volg/like de facebookpagina van Inside Nature.