Retraites in Europa

Wild Nature retraite:

Bosbaden, authentic movement en creative flow

Maak verbinding met de natuur om je heen en je eigen wilde natuur met behulp van bosbaden, authentic movement/ dans en creatieve oefeningen tijdens deze vakantie in het mooie retraitecentrum in Castricum, nabij de zee.


We nodigen je uit om te komen genieten van de enorme kracht en schoonheid van de natuur, een moment te nemen om te herbronnen, je zintuigen open te stellen en je te verbinden met de verschillende elementen. En vooral je te laten inspireren tot meer verbinding met je eigen innerlijke wilde natuur en creatieve flow, vanuit de interactie met de natuur om je heen.


Een retriate met gezonde vegetarisch biologische voeding, sauna, duin- en strandwandeling en optioneel massages.

Even op adem komen met ontspanning, beweging, verdieping en mooie ontmoetingen.


Usha Henning zal je hierin begeleiden met oefeningen uit o.a. bosbaden (Shinrin Yoku), Authentic Movement, dansexpressie, natuurcoaching, sjamanisme, creatieve expressie (tekenen/ schilderen) en visualisaties.

Wanneer: maandag 14 augustus/14u - zaterdag 19 augustus/14u 2023 (6 dagen/ 5 nachten)

Waar: Transitium Zeeveld in Castricum, Noord Holland

Wat: all inclusive retreat met 13/15 lessen, workshops of andere programma onderdelen - 20/24 begeleide uren

Voor wie: geschikt voor alle niveaus, alle leeftijden en voor man/vrouw. Ervaring met bosbaden en/of authentic movement is niet nodig

Lees maar eens: de blog van Usha over bosbaden en authentic movement

Of beluister de podcast van Usha over bosbaden.


Verblijf: volpension met vegetarisch biologische keuken.

Tarieven: vanaf € 630 voor camping tot bijv. € 850 voor een 1-persoonskamer.
Aanmelden via: info@insidenature.be of via de website van Fitbodymind (Laat je aub op hun het aanmeldformulier weten als je deze retraite via mij of de website van Inside Nature hebt gevonden) 

Kamers: 1, 2 en 3 persoonskamer met privé badkamer of wastafel met gedeeld sanitair.


Vrije Tijd: wandelen in bos, duinen en op het strand, zwemmen in zee, massage, sauna en relaxen op het landgoed.

Wat kan je verwachten?


Deze retraite is zo opgebouwd dat er tijd wordt genomen om te vertragen, verstillen en bewust je lichaam te bewegen, je zintuigen te openen met en in de natuur. En je te verbinden met jouw eigen creatieve flow.De combinatie van natuurbeleving, bosbaden, creatieve oefeningen en authentic movement, zorgt ervoor dat je op een ontspannen manier in contact komt met je lichaam.


In deze drukke wereld waar vaak veel van ons verwacht wordt en we ook veel van onszelf vragen, zijn we soms zo ver van onszelf en onze eigen innerlijke natuur en ritme verwijderd. Deze retraite helpt je om je weer te verbinden met je eigen wilde natuur.

We stimuleren het zelfgenezend vermogen van ons lichaam, dat precies weet wat goed voor ons is. Daarbij worden er, door te bewegen en te verbinden met de natuur en onze eigen creativiteit, ook gevoelens, denkpatronen en eventuele blokkades in beweging gezet. Het meditatieve aspect van zowel bosbaden als authentic movement, maakt dat we sensitiever worden voor onze eigen sensaties. Door in verbinding te blijven met ons lichaam en aandachtig te luisteren naar innerlijke impulsen en fysieke sensaties, zijn we volledig, mindful, aanwezig in het moment. Bewustwording van gevoelens en gedachten die op dat moment aanwezig zijn, en de acceptatie hiervan, geven een helder inzicht en brengen ons dichter bij onze authenticiteit en natuurlijke essentie.

De creatieve flow die hierbij vrijkomt kan zich uiten op vele verschillende manieren (o.a. in beweging, dans, zang, schrijven, tekenen)


" Everything in the universe has a rhythm, everything dances."

~ Maya Angelou


In deze retraite staat vooral het volop genieten van de schoonheid van de natuur, het ontspannen in beweging brengen van ons lichaam en het laten stromen van onze creativiteit centraal.


Bosbaden en natuurbeleving


Tijdens het bosbaden trek je in stilte het bos in en maak je op een andere manier kennis met de natuur om je heen. Je verlaagt je tempo en ervaart hoe het in de natuur zijn je kan helpen om bewuster in het moment te staan en dieper in contact te komen met je intuïtie en je eigen natuur. Bosbaden oftewel Shinrin-yoku komt uit Japan in de jaren 80. Deze methode wordt steeds bekender over de hele wereld doordat er steeds meer onderzoek is gedaan naar de positieve invloeden van het in de natuur zijn op onze gezondheid. Maar ook al lang voordat bosbaden in Europa bekend werd deden bestond bosbaden al. Relatief nog niet zo lang geleden leefden we als mensen volledig in en met de natuur, we maken immers deel uit van de natuur, maar helaas zijn we dit soms vergeten en dit heeft een grote impact op onze fysieke en mentale gezondheid.


Door bewust de natuur in te gaan, kom je in dicht contact met je natuurlijke omgeving en ervaar je het leven in het bos op een intense manier.Je wordt uitgenodigd om gerichte oefeningen te doen die o.a. je zintuigen prikkelen en je verbinden met de energie van het bos. Hierdoor registreer je meer wat je ziet, hoort, voelt, proeft en ruikt. We zetten al onze zintuigen open en dompelen onszelf dus echt onder in de geuren en kleuren van het bos: een waar bosbad.


Een bosbad wandeling brengt je in het hier en nu en geeft je energie, ruimte en inspiratie voor frisse ideeën. Het brengt je ook dichter bij je eigen natuur.


Authentic Movement


Authentic Movement is een manier van bewegen die volledig uit jezelf ontstaat. Door contact te maken met wat er in jou leeft op het moment laat je je lichaam in beweging komen en ontstaat er een unieke persoonlijke dans. Je geeft expressie aan jouw verhaal en beweegt je tot ruimte en vrijheid. Zo voel je je meer verbonden met jouw kern en kracht.


Authentic movement is een creatieve, meditatieve en therapeutische manier van bewegen, waarbij je vanuit stilte in beweging komt. Voor deze dans is geen enkele danservaring vereist. Het is namelijk geen dans met vaste stapjes of ritme, maar een dans van binnenuit. De bewegingen worden niet gecontroleerd door het denken, maar komen voort vanuit een impuls in je lichaam. Dit kan fysiek, emotioneel of energetisch zijn. Zo ontstaat er een heel eigen en authentieke dans waarin we expressie geven aan dat wat er (vaak onderbewust) in ons leeft.


Tijdens een authentic movement sessie is er altijd een danser en een ‘getuige’. De rol van deze getuige is heel belangrijk. Deze biedt de bedding waarin de ander zich veilig kan voelen om te bewegen en zo uiting te geven aan wat binnenin leeft. In het bewustzijn dat hij of zij gezien wordt in de beweging en dans.


Na een authentic movement sessie is er ook ruimte om je ervaringen om te zetten in woorden of beelden. Er is geen danservaring nodig. Ons lichaam weet zelf heel goed hoe het wil bewegen.

Over de docent


Vrijheid, inspiratie, genieten en creativiteit zijn woorden die bij mij passen en die zich weerspiegelen in mijn werk en leven.
Ik houd daarbij van avontuur, natuur en beweging.


In mijn totale aanbod van coaching, workshops en reizen begeleid ik je op ‘een down to earth’-manier om meer in je kracht te komen en bewuster in het leven te staan. Om vanuit daar keuzes te kunnen maken voor een prettig en gezond leven voor jezelf en de organisatie waarbinnen je werkt. En met respect voor je eigen waarden en liefde voor je lichaam en de natuur.


In alle trajecten staan voor mij authenticiteit, plezier, speelsheid en de natuur centraal. Omdat het ritme van de natuur ons kan helpen om weer verbinding te maken met onze eigen innerlijke natuur.


Ik ben opgeleid tot natuurgeneeskundig therapeut, natuurcoach, bosbadgids, bewegingstherapeut/ Authentic movement docent en systeemtherapeut. Ik heb jaren lange ervaring in het coachen en trainen van groepen en individuen. En in het begeleiden van reizen en retraites.


Lees hier meer over Usha en haar achtergrond


.

De Locatie


Transitium Zeeveld in Castricum

Wadend in ruimte en rust ligt dit retraite centrum op een groot beschut landgoed in het bos, nabij duinen en strand.

Het gezellige gebouw is licht, sfeervol en ruim. Dit centrum biedt een lichte sfeervolle woonserre, een eetkamer, een stiltekamer en een ruime workshopruimte. De natuurrijke omgeving nodigt uit tot uitgebreide strand-, duin- en/of boswandelingen.


Er is uitgebreide kamerkeuze: 1, 2 en 3/4 persoonskamers met badkamer of met wastafel en voldoende gedeeld sanitair. Er zijn een paar plekjes voor tentjes en met de camper kan je op de openbare parkeerplaats staan.


Boek tijdig om alle keuze te hebben,want de 1p-kamers zijn populair.


Wellness en behandelingen

De wellness bestaat uit een Finse sauna, een koudwater tobbe, voetenbad en een douche. Tevens is er een behandelkamer, waar ons eigen team behandelingen verzorgt. Het landgoed biedt ook een ligweide met ligstoelen, een zonnig terras en diverse knusse hoekjes om tot jezelf te komen.


Bekijk de Locaties & Tarieven-Castricum pagina voor meer informatie, foto's en filmimpressie over de accommodatie, landgoed en de omgeving.


Voeding

'Bewust', eerlijk, smaakvol, gezond en passend bij de retraite wordt de voeding met liefde passie verzorgd door één van onze chef-koks. Bekijk voor meer informatie de Voeding pagina.

Het eten is vegetarisch, (voornamelijk) biologisch en voor een groot deel veganistisch.Fruit voor de eerst les, een uitgebreid ontbijt bufet, een warme lunch en een warm diner. Er kan met vele diëten rekening gehouden worden.


Diverse smaken thee en water zijn continu (gratis) beschikbaar en koffie is er op diverse momenten. Tevens zijn tegen vriendelijke prijzen een glas biologische wijn, een natuurzuiver biertje ofbiologische vruchten / groentensap te consumeren.


Bereikbaarheid

Transitium Zeeveld Noorderstraat 2, 1901 MT Castricum (Noord Holland).
Met de auto is deze locatie goed te bereiken en er is een parkeerplaats even buiten het terrein.


Per trein of bus naar Station Castricum en per bus lijn 164 (richting Egmond aan Zee), uitstappen halte Noorderstraat en dan nog enkele minuten lopen. Overige mogelijkheden vanaf station: per OV taxi, te voet (loopafstand 45 min), per OV-fiets te huur bij het station (fietsafstand 15 min).


Carpool

Bekijk de Carpool pagina van Fitbodymind voor aangeboden rijders en lifters

Meer informatie en aanmelden:


Lees meer over de details en prijzen van deze bosbad retaite en over de achtergronden van natuur retreats.


Wil je je aanmelden voor deze heerlijke retraite, heb je vragen of wens je graag meer informatie?


Stuur dan een mailtje naar: info@insidenature.be

of bel naar: 0474936867

Ontvang je graag de nieuwsbrief?


Geef dan je naam en email adres aan ons door. Zo ontvang je maandelijks inspirerende teksten, (reis)ervaringen, aanbiedingen en blijf je op de hoogte van het aanbod van Inside Nature.Of volg/like de facebookpagina van Inside Nature.